تفسیر عکس های هوایی و ماهواره ای
عکس هوایی چیست؟
برداشت عوارض و جزییات از سطح زمین توسط دوربینهای عکسبرداری از ارتفاع را عکس هوایی میگویند که توسط هواپیما انجام میگیرد. در یک تقسیمبندی کلی امروزه دو نوع عکس هوایی وجود داد: عکسهای آنالوگ و عکسهای دیجیتال.
موارد استفاده از عکسهای هوایی:
از عکسهای هوایی برای تهیه نقشه، مطالعات زمینشناسی، تفسیر، راهسازی، محیط زیست و کشاورزی، مدیریت منابع آب، برنامهریزی شهری، هواشناسی، مسائل نظامی و… استفاده میکنند که بهعنوان یک سند در خیلی از موارد راهگشا و کاربردی میباشند.
آرشیو عکسهای هوایی پوششی در ایران:
دو سازمان نقشهبرداری کشور و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح بهعنوان متولیان امر عکسهای هوایی میباشند، این دو سازمان آرشیوهایی از عکسهای هوایی کل ایران را در اختیار دارند. با توجه به شرایط و نوع کار و پروژه و محدوده جغرافیایی خاص میتوان به دو سازمان متولی مراجعه و با ارائه درخواست عکسهای موردنظر را دریافت و اطلاعات خاص خود را از آنها طبق استانداردها و ضوابط استخراج میکنیم.
اولین عکسبرداری سرتاسری و پوششی در ایران طی سالهای ۱۳۳۴ الی ۱۳۳۶ هجری شمسی توسط آمریکاییها و به مقیاس ۱:۵۰۰۰۰ انجام شد. دومین عکسبرداری سرتاسری و پوششی در کشور ایران به مقیاس ۱:۲۰۰۰۰ در سال شروع ۱۳۴۳ و حدود ۱۰ سال به طول انجامید. سومین عکسبرداری سرتاسری و پوششی در کشور ایران مربوط به سال ۱۳۷۰ است که در مقیاسهای ۱:۴۰۰۰۰ و ۱:۷۰۰۰۰ تهیه گردید و هدف از آن برای تهیه نقشههای پوششی ۱:۲۵۰۰۰ بود.
درباره این سایت